Følgere

mandag 13. august 2012

Fole godt brød:)

Jeg er så ufattelig lei av "kjøpebrød" som ikke smaker noen ting, holdbarheten er også så som så, og  tørre brød liker jeg ikke.. En kveld jeg satt å surfa på nettet kom jeg over denne måten å bake brød på, siden jeg hadde en Romertopf gryte (som aldri har blitt brukt), tenkte jeg at dette skal jeg prøve... Jeg angrer IKKE!!!

Jeg blander alle ingrediensene i en bolle og lar det hvile i 12 - 20 timer på kjøkkenbenken.

Så tar jeg rikelig med mel på et bakepapir, tømmer den klissete deigen på papiret, bruker en slikkepott og bretter deigen inn mot midten.  Her må jeg gjenta noen ganger, ta på litt mer mel, og brette til den begynner å holde på formen sin..
(Den skal fortsatt være veldig løs)


Så legger jeg bakebollen over deigen og lar den heve mens ovnen blir varm.
Sett ovnen på 250C og sett Romertopf gryta (eller jerngryte) med lokk inn i den kalde ovnen. Ta gryta ut når ovnen er varm nok, ta forsiktig av lokket (det er VARMT. ) Legg en liten bit bakepapir i bunnen, så brødet ikke setter seg fast. Løft deigen over gryta, og snu bakepapiret, slik at deigen faller av og ned i den varme gryta. Sett på lokket og stek i 30 min på 250C  ta av lokket og stek i 15 min til.

Jeg har ikke helt fått dreisen på å få deigen pent ned i gryta, men jeg øver hihi

 Slik ser brødet ut når det er ferdig, det smaker helt nydelig og er saftig og godt:) For oss som bare er to personer (og har et brød i flere dager) er dette et supert brød, for det tørker ikke. Eller er det så godt at det blir oppspist og ikke rekker å tørke ????

 Har du lyst å prøve????

Oppskrift:
450 gr. hvetemel
50 gr grov sammalt spelt (eller kruskakli)
150 gr frø ( lin-, sesam-, solsikke, gresskar, valnøtter, hasselnøtter, rosiner etc.)
1/2 ts tørrgjær
1 ts salt ( etter smak, jeg bruker litt mindre)
5 dl vann

                                               Himmelsk godt!
                                        Ønsker alle ei flott uke, Trine:)

7 kommentarer:

 1. Jaaaa, det där är precis vad jag behöver just nu inför höstens alla uppstarter av allting! Det ser jättefint och gott ut och jag har faktiskt två lergrytor som har fått legat i vila alldeles för länge. Tusen tack för receptet och tillvägagångssättet - detta måste jag prova! Håller fullständigt med dig om tråkiga köpebröd - man ledsnar väldigt fort på dem och de smakar ingenting.
  Kramisar

  SvarSlett
 2. Det var en spennende fremgangsmåte! Brødet ser supergodt ut:)

  SvarSlett
 3. Det såg kjempegodt ut! Men har ikkje slik gryte;(

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan bruke både jerngryte og ildfast form, men dei må ha et lokk som passar.

   Slett
 4. En sånn gryte har jeg. Men jeg kan ikke huske sist jeg brukte den. Dumt, egentlig, for den er jo fin til mye. Kanskje jeg skulle ta den frem igjen, jeg også.. Takk for koselige kommentarer hos meg! Om jeg ikke alltid er like flink til å svare, så setter jeg stor, stor pris på det! HIlsen Siri:-)

  SvarSlett
 5. Dette såg godt ut. Prøvde å bake i en tupperware gryte en gang men det ble ikke helt vellykket. Halve brødet satt fast i gryten. Brukte ikke papir i bunnen. Må prøve det neste gang.

  Klem fra øya

  SvarSlett
 6. Det ser jo kjempegodt ut da må jeg si!!! Men skal jo liksom holde meg unna brød jeg da!! men om jeg får veldig lyst på brød en dag, så hadde det jo vært gøy å bake et :)

  Ha en fin dag videre :)

  Klem :)

  SvarSlett

HEI
Jeg blir utrolig glad om du legg igjen noen koselige ord i kommentarfeltet! Veit du at du ikke trenger å ha egen blogg for å skrive kommentar?
Der du må velge "kommenter som" under adressefeltet, kan du velge navn/nettadresse, og så skriv du inn navnet ditt. Jeg vil helst ikke at du kommenterer anonymt.