Følgere

onsdag 9. mai 2012

Opptur til "Tusenårsvarden"

I dag har det vært "Opptur" 2012.Dette er Den norske turistforening sin store nasjonale turdag for elever i 8. klasse. Denne dagen deltar ca. 30 000 elever (ca halvparten av landets 14 - åringer) på "Opptur" Etter dager/uker med regn og snøbyger har vi fått full klaff med været, det er sol og ca. +12, men her oppe på toppen blåste det kald vind.

Her er vi oppe på "Tusenårsvarden" slitne elever og lærere tar en pust i bakken etter oppstigninga. Vi er på 500 moh. Utsikten er nydelig:)

Vi kan se Molde sentrum laaangt der nede, ved kaia ligger en stor cruisebåt, men den ser liten ut på denne avstanden. Å se Moldepanoramaet (fjellrekka) med snø på toppene er fantastisk flott.


Her ser vi innover mot Åndalsnes og Trolltindene,  nå er det bare nedstigning igjen. Hele turen er ca. 1 mil lang, og føret skiftet fra tørrt og fint, til snø  og til sleip og veldig våt gjørme. Selv etter streng beskjed ang. fottøy kom noen i nye tøysko - de såg ikke akkurat så fine ut når vi kom tilbake.....
I dag var det fjellsko eller støvler som var fornuftig å ha på beina:)
Vi hadde en flott tur!
Skal du noen gang besøke Molde, så ta turen til Tusenårsvarden!
Nå skal jeg slappe av og nyte resten av dagen.
Trine

3 kommentarer:

 1. Takk for at du deler flotte natur bilder med oss. Jeg lengter til Valldal når jeg ser fjellene.

  SvarSlett
 2. Så kjekt at været var med dere;) Det gjør alt så mye triveligere. Fine bilder! Og ja, her er nydelig natur!

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder!! Vakker natur :) Ja tror det er godt for både lærere og elever å være litt i aktivitet. Hadde vi hatt mer av slikt da jeg var liten, hadde jeg kanskje vært mer aktiv etter at jeg var ferdig på ungdomsskolen :) Fått inn andre vaner om du skjønner ;)

  Ha en strålende kveld :)

  SvarSlett

HEI
Jeg blir utrolig glad om du legg igjen noen koselige ord i kommentarfeltet! Veit du at du ikke trenger å ha egen blogg for å skrive kommentar?
Der du må velge "kommenter som" under adressefeltet, kan du velge navn/nettadresse, og så skriv du inn navnet ditt. Jeg vil helst ikke at du kommenterer anonymt.