Følgere

søndag 4. mai 2014

Påsketur og litt søm
I påska var mor og jeg så heldige å bli invitert av min søster og svoger på 14 dagers tur til  Torrevieja i Valencia, Spania. På  bilde ser du  huset deres, her kan du tro vi kosa oss!
Temperaturen var flott, ca. 25-27 grader hver dag, kveldene var litt kjølige.
Mannen i huset valgte Svalbard som sitt reisemål, men der har vi vært mange ganger før, så sol og varme fristet meg langt mer!
Huset har stor hage, og når det er flere måneder mellom hvert besøk, trengte hagen en liten ryddesjau.
Her har jeg saget ned "Geranium" som var høyere enn muren. Litt pussig når jeg tenker på de små spirene jeg har i drivhuset.... Etterpå ble muren malt, og nytt ble plantet.
Jeg syntes det var ganske eksotisk å gå ut i hagen å plukke sitroner til dressingen. Må innrømme at nyplukkede appelsiner fra egen hage også smakte fortreffelig!!
Har pynta meg for fotografen med blomster i håret:)

Nede på stranda hadde en kunstner laget et fantastisk flott kunstverk i sanden. For meg er det uforståelig at det er mulig å lage noe så flott bare av sand!! Vi var mange som kastet mynter i krukka han hadde stående nede på strandpromenaden.
Inne i den katolske kirka stod dette flotte "alteret". Jeg ble ganske stor i øynene da jeg forstod at dette skulle bæres rundt i byen sammen med andre flotte krusifikser. Dette var sikkert kjempetungt for jeg kunne telle 60 voksne karer (og det var sikkert flere også) som bar, samtidig var det tung tromming som økte i takt og volum.
Det var et flott skue med alle de levende lysene på "alteret" tent.  Ute i gatene krydde det av folk, ei helt anna påskestemning enn her i gamlelandet...Nå har hverdagen henta meg inn igjen, i helga har snøen lava ned og våren har tatt en pause. Hva passer da bedre enn å kose seg på syrommet? Jeg har sydd ei toalettveske, den skal bli konfirmasjonsgave til nabojenta som skal konfirmeres neste helg:)

Ha ei flott uke alle sammen!
Trine

9 kommentarer:

 1. Så flott påsketur, blir rent misunnelig! ;) Og så flott med å kunne ''plukke salatdressingen'' rett fra hagen;) Fin toalettmappe!

  SvarSlett
 2. Deulig med sol og varme tidlig på våren, ja! Leiligheten ligner på en vi lånte der nede for noen år siden, så den ligger nok i samme område. Nytt og fint med høye gjerder og frodige hager!
  Disse skulpturene som dukker opp på en del strender, er bare så flotte! Kunstnerne fortjener penger i potten!
  Tror jeg må sy ei slik flott mappe, det er visst en konfirmasjon på gang i nabolaget her også!

  SvarSlett
 3. Ja, du Trine! Vem skulle inte vilja kunna plocka in citronerna från trädgården när det är dags för sallad! Ser ut som om ni har haft en härlig semestertur! Den söta nessen blir en jättefin gåva!
  Kramisar

  SvarSlett
 4. Så koselig å få titte på dine feriesysler. Det høres helt vidunderlig ut;) Kjekt å få hagehjelp av deg da. Kjempefin toalettmappe du har sydd til gave.

  SvarSlett
 5. Artig å få et innblikk i andre lands tradisjoner, men jeg er usikker på om jeg ville byttet ut påskefjellet.. Men bevares, nydelige blomster, sol, varme og deilige dager, det kan jo friste oss alle, etter en lang vinter. Her er forresten "Blå valmuesøstre" frøene dine kommet i jorden. Jeg har sådd dem på 4 forskjellige plasser i hagen, og jeg krysser fingrene og ber pent om at de må spire. Du skal nok få oppdatering etterhvert.

  SvarSlett
 6. Åh, det var ett vackert och romantiskt tyg Du sytt necessären i, tycker jag!

  Dollandesign

  SvarSlett
 7. Deilig å vare på tur, flott pung du har sydd .Legger meg til som følger

  SvarSlett
 8. Skjønner godt at du koste deg i Spania! Er imponert over at du tok en skikkelig sjau i hagen! Konfirmanten er heldig som får sy nydelig sminkepung :)

  SvarSlett
 9. Så ljuvlig necessär du sytt!
  Fantastiska bilder du visar. Helt annorlunda än här hemma.
  Trevlig helg.

  SvarSlett

HEI
Jeg blir utrolig glad om du legg igjen noen koselige ord i kommentarfeltet! Veit du at du ikke trenger å ha egen blogg for å skrive kommentar?
Der du må velge "kommenter som" under adressefeltet, kan du velge navn/nettadresse, og så skriv du inn navnet ditt. Jeg vil helst ikke at du kommenterer anonymt.