Følgere

tirsdag 29. oktober 2013

Mønster som ikke stemmer = hodebry

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe på bloggen, men litt har jeg da fått sydd. Broderiene til dette juleteppet har jeg kosa meg med på mange quiltemøter. Nå er jeg ferdig med alle stitcheryene  og alle blokkene som skal monteres inn mellom dem.
Som dere ser er det en fin kant av stjerner og "timeglassblokker" som skal danne ramme rundt teppet. Men hva skjer?  mønsteret stemmer ikke! (se sirkel)  I mønsteret står det at alle blokkene til kanten skal skjæres ned til 4", men da blir spissene på stjernene borte i sømmen og det er ikke pent! og om jeg gjør det - så stemmer ikke mønsteret likevel! Jeg har tenkt og tenkt.... Løsningen blir nok å sy på en ramme til, eller skifte ut ramma jeg har sydd med ei som er breiere. Det er ganske irriterende med mønster som ikke stemmer, men jeg får da brukt "spekulatoren". Da jeg gikk på vevlinja, sa læreren min: "dere behersker ikke en teknikk uten at dere klarer å fuske til en feil slik at ingen ser den" Ja - det blir nok løsningen denne gangen, å fuske det til....
Ha en flott kveld alle sammen!

6 kommentarer:

 1. Skjønner at det er irriterende, men flott at du ser løsninger! Dette blir et flott teppe!

  SvarSlett
 2. Du er flink med spekulatoren, Trine, og finner alltids en løsning;) Og du så fint dette ser ut til bli!!!! Så flink og tålmodig du er.

  SvarSlett
 3. Godt du finner en løsning.. Ser fint ut det teppet ditt og gleder meg til å se ferdig resultat:)

  SvarSlett
 4. Litt breiere ramme rundt broderiene så er du der.

  Fint blir det.

  Klem fra øya

  SvarSlett
 5. Enig, vi er flinke først når vi kan jukse sånn at ingen ser det.. Vel, vel.. Juleteppet ditt blir nok fint, det er jeg ikke i tvil om. Håper det lot seg ordne uten for mye bryderi. Kjedelig å måtte sprette opp. Det er travle tider i min hverdag også for tiden, så jeg "henger litt etter" både med å kommentere blogger og å sy.. Men jeg har vært innom Quiltegården og kjøpt meg et nytt prosjekt igjen, så finner jeg vel tid til det også etterhvert... God søndag til deg også.

  SvarSlett
 6. Hei trine.ja nå er det en stund sidan vi var på kurs.,Har sydd og tegna litt men ikkje gjort noe ferdigt enda.Har så mange prosjekter på gang.Julegaver er vel det,det går mest i nå,Og som vanligt er eg begynt aaaaalt for seint.Ser du har kosa deg med jule teppet.Nydeligt.Ha en kjempefin førjulstid.Stor klemm fra Åsane.

  SvarSlett

HEI
Jeg blir utrolig glad om du legg igjen noen koselige ord i kommentarfeltet! Veit du at du ikke trenger å ha egen blogg for å skrive kommentar?
Der du må velge "kommenter som" under adressefeltet, kan du velge navn/nettadresse, og så skriv du inn navnet ditt. Jeg vil helst ikke at du kommenterer anonymt.