I dag har jeg startet på julebaksten!
jeg har bakt lefser.Lefsene kjevler jeg løvtynne på et bakeunderlag.
Så steker jeg dem på takka, eller "hella" som det heter på sunnmørsk :)
Deretter legger jeg dem under et klede, til de har blitt avkjølt.
Lefser er ikke godt uten klining. Denne er helt sunn og nesten uten kalorier..... Den inneholder: margarin, seterrømme, ekte prim og melis. jaja ikke helt sunn og slankende da hihi
Her er de ferdig smurt og brettet. Jeg legger 3 stk i hver pose før jeg fryser dem.
Nå er de ferdige til å smake på!
Mmmmmmmmmmmmmmmmm godt!
Mannen i huset koser seg med dagens bakst!!!
Da har 23 lefser havnet i fryseren, noen er spist opp, og noen skal nytes til kaffen!!
Ha en fortreffelig lørdagskveld:))
Klem fra Trine
No må jeg nesten le;) Nesten som å lese min egen dagbok i dag;) Like mange lefser og samme klining. Og mannen i huset smakte veldig gjerne! Jeg og Birgitte bakte med min mor i dag. Koselig tradisjon;) Ja, ja, da har vi jo det viktigste slaget i boksen;)
SvarSlettDei lefsene er nok kjempegode, skjønar godt at mannen i huset vil smake....
SvarSlettMor mi var veldig flink med lefse- og flatbrødbaking. Ho er borte no, og eg angrar bittert på at eg ikkje lærde meg kunsten medan ho enno bakte.
Dette såg godt ut. Men MARGARIN ??? Nei ekte smør må det være. Eller er klininga lik. Og det skal være mye.
SvarSlettSkal bake lefse neste tirsdag jeg. Da skal jeg ha noen fridager.
Klem fra øya
Ekte smør?? huff nei, jeg spiser ikke smør (og heller ikke margarin), men margarin er det som smaker minst....Kos deg med bakinga:) klem
SlettÅ nå fikk jeg vann i munnen, dette så godt ut hmmm :-)
SvarSlettMmmmmmmmmm disse lefsene er gode, det vet jeg av erfaring.
SvarSlettFlink husmor :))
Klem fra vest
Ja disse såg gode ut! Og så tynne lefser du baker ut!Uten kalorier ja;))
SvarSlett