Følgere

søndag 7. april 2013

Spisebordsduk


Denne nydelige spisebordsduken har min 88 år gamle mor brodert til meg.
Hun  er veldig flink å brodere og ble ferdig med den lekre duken i går kveld,  men da vi la den på bordet,  ble skuffelsen stor, den var for kort! Den går akkurat kant i kant med bordet.

( Duken er kjøpt  for maaange år siden,  jeg  fikk den for en tid tilbake av ei quiltedame, som hadde sydd noen få sting og gitt opp, hun ville kaste den! )

I dag har vi surfet på nettet og lett etter bomullsblonder med bredde  5 - 6 cm, er det noen som vet hvor vi kan få kjøpt slike????
(Lite utvalg på stoff og stil)Her er nærbilde av midtmønsteret på duken, bittesmå  korssting i blåfarger.

Ha en flott søndag alle sammen!
Trine

13 kommentarer:

 1. Flott broderi og farger på den duken!
  Om du ikke får tak i blonder, kan du kanskje brodere enderammene i samme avstand som på sidene. Så kan du klippe av f.eks. 5 cm utenfor på alle sidene, sy på ei bredere ramme i et matchende blått stoff, og så sy på det hvite stoffer igjen, med blå hjørner og ev. lukkekant...... For du må finne en løsning for å få brukt den flotte duken!

  SvarSlett
 2. Såå nyydelig duk! Med så mye arbeid, må den selvfølgelig fikses! Jeg tror at en hvit heklebord hadde gjort seg på endene. Noe som tar igjen stilen på de broderte motivene. Grete sitt forslag blir nok også fint:)

  SvarSlett
 3. So synd at DEN fotte duken er for kort. Ser at du har fått råd her.
  Trur vel òg at det må finnast blonder som er brukande, om det vert løysinga, på ein brodeributikk f.eks.
  Lukke til!

  SvarSlett
 4. Så nydelig. Og så heldig moren din er som klarer å se disse bittesmå stingene enda. Jeg tror også jeg ville gjort som Grete og Edny ovenfor her mener... Enten heklet på en nydelig kant, eller skjøtet i alle fire sidene ved å ta en smal blondekant innerst og så sy på skjøtestykket utenfor.. Vi er da ikke rådløse.. Det meste ordner seg. Husk å vise oss hva løsningen blir. Duken var iallefall helt sjønn.

  SvarSlett
 5. Alldeles nydeleg duk. Håpar du finn ein måte å fikse dette på, for duken er altfor fin til å bli stua vekk i eit skap.

  SvarSlett
 6. Så flott duk!! Og moro at din mor har sydd den. Tror jeg hadde kjøpt på mer stoff av det som det er brodert på og sydd på i hver ende,( aidastoff som har samme vev som duken) Tror husfliden har det. . lykke til i hvertfall :)

  SvarSlett
 7. Det var ein nydeleg duk! Fantastisk av mor di å greia å sy slikt i så høg alder. Du må iallefall gjera alt du kan for å få duken lang nok.
  Tusen takk for nydeleg helsing på bloggen min!

  SvarSlett
 8. Vart noko feil med blogadressa mi i forrige kommentar :)

  SvarSlett
 9. For en nydelig duk!! Og for et flott arbeid! Synd at den ble for kort. Håper du finner en løsning på problemet :)

  SvarSlett
 10. Nydelig duk og ett flott arbeid :-) Jeg håper du finner en god løsning på duken din :-)

  SvarSlett
 11. Nydelig duk. Du trenger ikke dra så langt etter blonder. Ta en tur innom G. Sveen broderiforretning i Storgata i Molde. Hun har en god del blonder. Ta med deg duken, så finner du nok det som passer. Lykke til.

  Klem fra øya

  SvarSlett
 12. Nydelig duk. Sååå synd at den er for kort. Håper du kan finne en blonde eller noe å skjøte på. Lykke til med det.

  SvarSlett
 13. Fantastisk fin duk :) Håper du finn ei løysing på det.

  SvarSlett

HEI
Jeg blir utrolig glad om du legg igjen noen koselige ord i kommentarfeltet! Veit du at du ikke trenger å ha egen blogg for å skrive kommentar?
Der du må velge "kommenter som" under adressefeltet, kan du velge navn/nettadresse, og så skriv du inn navnet ditt. Jeg vil helst ikke at du kommenterer anonymt.