tag:blogger.com,1999:blog-1952422706296996200.post3513706094171575093..comments2023-11-29T09:42:16.493+01:00Comments on Trines hobby: Barndommens skrekk og gruTrines hobbyhttp://www.blogger.com/profile/06256512374649009736noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1952422706296996200.post-6820471499440370132015-08-23T17:15:02.512+02:002015-08-23T17:15:02.512+02:00Jeg husker også at vi spiste sauhau, og det var ik...Jeg husker også at vi spiste sauhau, og det var ikke festmat slik det er i dag - men som du sier så ble det meste av dyret brukt. Jeg kan ikke huske annet enn at jeg syns det var helt greit å spise sauhau, men aller best minnes jeg at vi hadde det veldig morsomt, jeg og min søster, etter at middagen var over. Da lekte vi tannlege og så trakk vi tenner fra sauekjeven. Må bare le når jeg tenker på det idag :) Forresten, så var lever noe av det beste jeg fikk til middag. I dag syns jeg ikke det smaker så godt. Mange gode minner fra barndommen :)Ann Jorunnhttps://www.blogger.com/profile/11069522366310943216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1952422706296996200.post-76183378278705292762015-02-08T22:43:55.192+01:002015-02-08T22:43:55.192+01:00Har ikke smakt, men tror nok at jeg hadde likt det...Har ikke smakt, men tror nok at jeg hadde likt det. Mamma brukte å koke sauhauet og lage syltaflesk av det. Det har jeg prøvd en gang, for ca 35 år siden.... Da jeg la press oppi formene, rant fettet over og ned i kantene på platene på komfyren. Hele kjøkkenet ble røykfylt neste gang jeg skrudde på steikovnen. Var redd hele komfyren skulle ta fyr! Men torskhau er godt, selv om det også er grisete;)<br />Edny sine puslerierhttps://www.blogger.com/profile/15019388332567572769noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1952422706296996200.post-27771526284218820532015-02-08T17:04:59.123+01:002015-02-08T17:04:59.123+01:00Vi kaller det "smalahovve"... Etterhvert...Vi kaller det "smalahovve"... Etterhvert er jo dette blitt en festmat, men jeg er også vokst opp med smalahove som hverdagsmat. Dengangen var det sikkert veldig billig mat, og jeg minnes enda den spesielle lukten av at min far svidde disse hodene på peisen i kjelleren... Og når vi snakker om gårdsmat og å spise det som var på dyrene, så husker jeg vi kjøpte blod i spann på landet.. akkurat det klarer jeg ikke å spise nå..tronderlivetmitthttps://www.blogger.com/profile/01999374230589970254noreply@blogger.com